Att flytta till Stockholm på grund av arbete

Ska du äntligen flytta till Stockholm på grund av ditt nya jobb? Efter många år av hårt arbete har du äntligen fått möjlighet att jobba i Stockholm men du kanske oroar dig inför flytten? Vi finns här för att hjälpa dig!


flyttfirmaUTFORSKA DIN NYA PLATS

Stockholm är en stor stad och den dyraste av Sveriges alla städer. Innan du flyttar dit för ditt arbete bör du ta reda på vad det kostar att leva där. Ta reda på så mycket som möjligt om platsen där du ska bo. Googla på stället och läs omdömen om det så du känner till alla fakta. Bestäm dig för om du vill köpa eller hyra lägenhet/hus. Läs mer om vanor och traditioner så du är medveten om hur det fungerar där. Det finns många guideböcker på internet där du kan läsa och få information om det du behöver veta. Det bästa sättet att utforska ett ställe är att prata med de som redan arbetat i Stockholm, du kan lära dig massor från deras erfarenheter.LÄR DIG SVENSKA

Nu när du är klar med din undersökning behöver du bekanta dig med språket om du inte redan behärskar det. Du måste tänka på att du kan stöta på problem och att språket kan bli ett hinder för dig. Du behöver bygga upp ett socialt nätverk så du kan lära dig språket så gott du kan. Känner du dig osäker, anmäl dig till en kurs innan du flyttar.


GÖR DIG REDO FÖR KULTURKROCKEN

Att flytta utomlands är alltid lite av en chock när du märker av kulturkrockarna. Du kanske har vuxit upp med en annan kultur, tro, lag och nu ska du flytta någonstans där du får uppleva en helt motsatt kultur med andra lagar, regler, trosuppfattningar och traditioner. Stressa inte upp dig om du drabbas av hemlängtan.


FOTOKOPIOR AV VIKTIGA DOKUMENT

Se till att du har med dig alla dina viktiga dokument, inklusive pass, körkort, ID-kort, utbildningsbevis, visumhandlingar och födelseattest. Gör fotokopior av dem så att du enkelt kan komma åt dem överallt när du är i Stockholm.


TA HAND OM DIN PSYKISKA HÄLSA

Du kommer säkert känna dig lite nedstämd när spänningen lagt sig, men stressa inte upp dig. Ta hand om din psykiska hälsa och njut av ett nytt kapitel i ditt liv i Stockholm. Tala dagligen med dina vänner och din familj så att du inte känner dig bortglömd!


Nu är du beredd på ditt nya liv i Stockholm med att arbeta och vi önskar dig all lycka till!

Follow
4.7 Star App Store Review!
Cpl.dev***uke
The Communities are great you rarely see anyone get in to an argument :)
king***ing
Love Love LOVE
Download

Select Collections